Oyun Fiyatlarını Yüksek Tuttuğundan Valve’a Dava Açıldı

Avatar photo
Takip Et
Görsel 4: Oyun Fiyatlarını Yüksek Tuttuğundan Valve'a Dava Açıldı - Oyun Haberleri - Oyun Dijital

Kaliforniya federal mahkemesinde beş oyuncu tarafından açılan yeni bir dava, Valve’ı PC oyun fiyatlarını yüksek tutmak için gücünü kullanmakla suçluyor.

THR tarafından raporlandığı üzere bu dava, Valve’ın PC pazarındaki hakimiyetini Steam’de diğer platformlardan daha iyi fiyatlar sunarak sürdürmediğini, ancak bunu geliştiricilerin ‘Most Favored Nations’ olarak bilinen şeye girmesini zorunlu kılma gücünü kullanarak yaptığı iddia ediyor.

Vorys, Sater, Seymour ve Pease’deki avukatlar tarafından ele alınan şikayet, “Valve Corporation’ın Steam platformu, oyun geliştiricilerinin Amerika Birleşik Devletleri’nde bilgisayar oyunlarını dağıtması ve satması için hakim platformdur.” diyor. “Ancak Steam platformu, rakip platformlardan daha iyi fiyatlandırma yoluyla hakimiyetini korumuyor. Bunun yerine, Valve, oyun geliştiricilerinin Steam Dağıtım Anlaşmasında yer alan bir ‘Most Favored Nations’ hükmüne girmelerini zorunlu kılarak Steam platformunun pazar gücünü kötüye kullanıyor. Geliştiriciler, Steam platformundaki bir PC oyununun fiyatının, oyun geliştiricilerinin bilgisayar oyunlarını diğer platformlarda sattıkları fiyatla aynı olacağını kabul ediyorlar. ”

Sizce Valve ve diğer şirketler bu davadan galip çıkabilecekler mi?

Dava ayrıca, Valve’in geliştiricilerin bu ‘Most Favored Nations’ maddesine girmesini gerektirmesi nedeniyle, “platformlara giriş için yapay bir engel oluşturarak yeniliği engellediğini” ve Epic Games Store ve Microsoft Store gibi diğer dijital marketlerde fiyatları yüksek tuttuğunu iddia ediyor.

Şikayet, “Steam MFN, platformlara giriş için yapay bir engel oluşturarak yeniliği de engelliyor.” diye ekliyor. “Bunun gibi bir pazar oldukça yoğunlaştığında, yeni bir giriş yapan şirket, yerleşik firmanın fiyatlarını düşürerek tüketicilere fayda sağlayabilir. Tüketicilere daha düşük fiyatlarla PC oyunları sağlama yeteneği, bir firmanın veya yeni girenlerin pazar payı kazanmasının bir yoludur. Bu pazar düzgün çalışsaydı, yani Steam MFN olmasaydı ve platformlar fiyat üzerinden rekabet edebilseydi, Steam ile rekabet eden platformlar oyun geliştiricilerine aynı (veya daha yüksek) marjları sağlarken aynı zamanda müşterilerine daha düşük fiyatlar sunabilirlerdi. ”

CD Projekt SA, CD Projekt, Inc., Ubisoft Entertainment SA, Ubisoft, Inc., Ubisoft LA, Inc., kChamp Games, Inc., Rust, LLC ve Devolver Digital, Inc. de davaya sanık olarak dahil edildi. Davacıların bu şirketleri Steam platformuyla Steam MFN’i kabul etmesinden dolayı suçluyorlar.

İçeriklerimizden daha hızlı haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılabilir, Sosyal medyada gezinirken bilgilenmek için Instagram ve Twitter hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Oyun Haberleri için Pilli Oyun‘da kalmayı unutmayın.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Önceki İçerik
Görsel 5: Yeni Xbox Güncellemesi Oyundan Çıkmayı Zorlaştırıyor - Oyun Haberleri - Oyun Dijital

Yeni Xbox Güncellemesi Oyundan Çıkmayı Zorlaştırıyor

Sonraki İçerik
Görsel 6: Epic Games Store 2020'nin En Popüler Oyunlarını Yayınladı - Oyun Haberleri - Oyun Dijital

Epic Games Store 2020’nin En Popüler Oyunlarını Yayınladı

Alakalı İçerikler